Er kan veel tijd bespaard worden wanneer systemen geautomatiseerd worden. Dit zorgt ervoor dat u gegevens niet handmatig meer hoeft in te vullen op uw website en webapplicaties.Tegenwoordig kunnen systemen gegevens met elkaar uitwisselen om er zo voor te zorgen dat de websites de nodige data ontvangen. Dit gebeurt vaak met behulp van een API.

Wat is een API koppeling?

Tegenwoordig hoor je steeds vaker de term API-koppeling, maar wat is dat nu precies? Simpelweg zorgt een API (Application Programming Interface) ervoor dat een systeem aan andere systemen informatie beschikbaar stelt. Bijvoorbeeld; systeem X en systeem Y hebben allebei een API. Zo kunnen beide systemen met elkaar communiceren en gegevens makkelijk en veilig uitwisselen

Enkele voorbeelden van een API koppeling.

API-koppelingen komen erg vaak voor. Enkele simpele voorbeelden zijn websites of webapplicaties die data laten zien zoals het weer, file informatie of verjaardagen (die komen dan bijvoorbeeld uit een CRM-systeem). Meer geavanceerde API’s zorgen ervoor dat productgegevens of klantgegevens worden uitgewisseld tussen een voorraadsysteem en de website. Uitgebreide API-koppelingen kunnen op deze manier systemen updaten en gegevens bewerken of verwijderen.